De Doortrappers Kemmel logo

De Doortrappers

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam...

 

Dat was de leuze van onze huidige erevoorzitter Claude Clais, die de fakkel had overgenomen van Noël Gillebert die jarenlang de trekker van de club was geweest. Jos Vanacker is op vandaag de voorzitter met dienst van een club die ondertussen reeds meer dan 40 jaar bestaat. De club bestaat uit een A - en een B ploeg, De A's rijden ritten van om en bij de 80 km, met uitschietsers tot 110 km en meer. De B-groep bestaat uit een mooie delegatie dames aangevuld met heren van stand, zij rijden ritten to 65 km.

"We ambiëren het niet om de grootste club van de streek te willen zijn, maar gezelligheid is bij ons altijd troef", weet de voorzitter te vertellen. "Nieuwe leden zijn altijd welkom en liefhebbers mogen gerust enkele keren, zonder verplichtingen, met ons meefietsen." Het seizoen start begin maart en eindigt eind september met de traditionele "Tour de France" en de week erop de afsluitende kampioenenviering.

De kalender is divers en gevarieerd met o.a. ritten naar Cassel, Bergues, Mons-en-Pévèle, etc... Elk jaar wordt er een weekend georganiseerd naar één of andere aantrekkelijke fietstreek (bv. Vogezen, Cap Gris Nez...). Tussendoor is er nog de jaarlijkse gezinsuitstap eind juni en elke eerste zondag van september proberen we de kas te spijzen tijdens de Kemmelse rommelmarkt.