De Doortrappers Kemmel logo

openingsrit 08 maart 2020

Geachte,

Beste vrienden doortrappers.

 

Het nieuwe fietsseizoen komt eraan met forse windstoten.  Dringend tijd om onze fietsen in orde te zetten, desnoods de fietsenmaker aan te spreken…

Zoals jullie zien is er weeral gesleuteld aan de kalender om deze elk jaar opnieuw verrassend en uitdagend te maken.

 

De grootse wijziging is wel de nieuwe tussengroep tussen de A’s en de B’s, op vandaag de AB’s gedoopt.  Voor de B’s verandert er op zich niet veel. 

Omdat onze club sowieso te klein is om deze volledig in 3 te splitsen starten de A’s en de AB’s meestal samen.  De rit wordt gezamenlijk gereden tot het tussenpunt (circa halfweg) waar sowieso wordt gestopt om te eten, te plassen,…  Het tweede gedeelte kunnen desgewenst de A’s een extra lus, aan een hoger ritme rijden.  De AB’s vervolgen de rit in een voor de groep haalbaar tempo.

Op sommige dagen zijn extra lange ritten voorzien.  Dan zijn sowieso twee aanvangstijdstippen voorzien voor A’s en AB’s.  Het tempo is bij dergelijke ritten hoger dan normaal wil men op een redelijk uur weer thuis (bij Luc en Vera) aankomen. Uiteraard wie dat wil en kan mag mee met de A’s. Ken jezelf en ook het parcours. Een vlakke rit is heel anders dan een rit vol hellingen, maar dat weten jullie wellicht al.

 

Het is sowieso steeds de bedoeling tegen rond 11u30 aan te komen in het Hommeltje, zodat er tijd rest voor een gezellige nabespreking van de rit van de dag.